En Krona
Reklam och marknadsföring En Kronas samlade erfarenheter
Erfarenheter
It takes 2 Rock the Boat BCA Event Melodituren Zappa Trelleborg Music Festival KulturKrock Music Quiz Lovehandles Steffo Törnquist
Krönika-arkivet The History of Rock Artiklar & Recensioner CA Breger - Minnesruna 50 GYLLEne år - Boken Bil Larsson
Trelleborg tisdagen den 31 december 2013

Vi har den sista dagen av 2013, ett händelserikt år som summeras av En Krona i en låååång och späckad årskrönika. Samtidigt vill jag önska alla trogna läsare ett riktigt Gott Nytt 2014!

Årets Inbördeskrig: Det fortsatta inbördeskriget i Syrien ser inte ut att ha något slut. Fortsätter det i samma takt finns snart inga syrier kvar i landet.
Årets Kärnvapenhot: Nordkorea hotade USA med kärnvapen. USA hotade i sin tur med att göra Nordkorea till en parkeringsplats.
Årets Attentat: Det två sprängdåden vid målgången av Boston Marathon den 15 april dödade tre och skadade ytterligare ett hundratal personer.
Årets Väder 1: Monstertyfonen Haiyan drog i november in över de södra delarna av Filipinerna och förstörde allting på sin väg. Vindhastigheten uppmättes till ofattbara 100 m/s!
Årets Frigivning: Två av medlemmarna i Pussy Riot fick lämna det ryska fängelset i landets stora amnesti för politiska fångar i ett försök att ge Ryssland ett bättre rykte inför OS i Sotji i februari.
Årets Olycka: Den värsta trafikolyckan inträffar i svår blixthalka på Tranarpsbron på E4 utanför Åstorp. Över 100 bilar och lastbilar kör för fort och krockar på båda sidorna vägen i Dödens Domino.
Årets Upplopp: Startar i Husby där över 100 bilar sätts i brand första natten och pågår sen ytterligare fem nätter i Stockholms förorter.
Årets Väder 2: Stormar med klass 2 och 3-varningar dominerade den svenska väderleken under stora delar av året. Såväl Simone som Sven orsakade rejält kaos under senhösten.
Årets Sommar: Den blev däremot både varm och solig för en gångs skull!
Årets Spelvinst: En ensam vinnare i Norrköping kunde kvittera ut Drömvinsten på 237 697 528 kronor efter en insats på 100 kronor, som gav sju rätt på Lotto och två på Joker.
Årets Hantverkare: Byggherren Percy Nilsson borrade hål i ett däck tillhörande Hemglassbilen utanför sitt hem i Höllviken eftersom han inte tålde glassbilens klatschiga ringsignal.
Årets Skämtare: Tommy Nilsson döpte om sig till Black i ett reklamjippo för Marabous choklad Black med lakritssmak. Vilken tur för Tommy att det inte var nötsmak det handlade om.
Årets Köttbullar 1: Fick fyrkantig form av Söderslättsgymnasiets husmor Anna Malmberg och Restaurang Casablanca var inte sena att haka på trenden som satte Trelleborg på kartan.
Årets Köttbullar 2: IKEA hade de snabbaste köttbullarna, dock var det okänt hur många hästar de innehöll! Som grädde på moset hittade man även avföringsbakterier i chokladtårtorna. Jag som faktiskt trodde att IKEA tillverkade möbler och inredning…
Årets Kebab: Såldes på Rosengård av Saras Superfalafel och innehöll 18 procent fläskkött, svinigt!
Årets Bröllop: Chris O´Neill fick Prinsessan Madeleine, men Kungen ville inte släppa halva kungariket och gav därför inte heller sin svärson någon prinstitel.
Årets Bulle: Den bjöd samma Prinsessa på och nedkomsten är beräknad till mars månad nästa år.
Årets Buffé: Den kunde man köpa i Finland för 400 kronor och hade namnet Alkoholbuffé
Årets Lopp: Sydkustloppets femte år satte nytt rekord och hade hela 651 löpare.
Årets Lykttändare: Trelleborg Ukulele Orchestra blev värdiga lykttändare i Trelleborg, men när kommunen skulle bjuda in till årets julbord fanns det bara en (1) inbjudan till de åtta i bandet.
Årets Rivning: I Trelleborg rev man konditoriet Billings uterum efter att någon snillrik kommunal tjänsteman kommit på att det provisoriska bygglovet som funnits, gått ut sen många år.
Årets Näringsliv: Dux flyttade ifrån Trelleborg, Pergo la ner sin tillverkning, Elgiganten och JC stängde sina butiker och Kockums beslöt sig från att avstå flytten till Trelleborg. Vi fick en blödande stadskärna som inte stod sig i konkurrensen från Emporia och e-handeln. Dessutom rasade Trelleborgs kommun ytterligare placeringar i den enkät som Svenskt Näringsliv presenterade i april. Av 290 kommuner ligger Trelleborg nu på en 220 plats och fråga är om det kommer att sluta där…
Årets Bittraste: Socialdemokraternas oppositionsråd Catherine Persson ansåg att en majoritet valde förnyelse framför kompetens och erfarenhet när hon blev åsidosatt av sitt eget parti inför valet till fullmäktige. Med det fick vi reda på att hennes efterträdare Torbjörn Persson alltså inte är kompetent.
Årets Räknefel: Det meddelades att Trelleborg i juni hade 42 625 invånare och att man med den tillväxttakten skulle uppnå 50 000 personer först våren 2136. Månaden efter var det 2025 som gällde...
Årets Utställning: I samband med finalen av Eurovision Song Contest i Malmö så tog Trelleborgs kommun hit kläddesignern Owe Sandström och hans Abba-kläder. Men tanken med att blanda in vikingar och namnet Euro-Vikings vet jag inte riktigt om jag förstod…
Årets Tidningsanka: Det basunerades ut i lokalpressen att Danne Stråhed hade köpt Dannegården (vilket i och för sig varit passande), men så var inte fallet utan det var istället familjen Ivholt.
Årets Student: Mitt bonusbarn Hannes Löw tog studenten och det blev fest i dagarna två!
Årets Upplevelse: Min sambo Helene och jag gav oss i somras till Kivik för att rida islandshästar. Det blev årets upplevelse och närapå även årets nära döden upplevelse!
Årets Filmer: Tyskungen (Camilla Läckberg), Kodnamn Lisa (Johan Falk), Django Unchained (Quentin Tarantino), Argo (Oscarsbelönad), Mördaren ljuger inte ensam (Maria Lang), Försvunnen (Wallander) och A good day to die hard (Die Hard 5).
Årets Tacktal: Hasse Alfredsons tacktal på 9,21 för Årets Hedersbagge gick inte av för hackor.
Årets Oscar: Gick till den svenska filmen Searching for Sugar Man av Malik Bendjelloul om den amerikanske musikern Sixto Rodriguez. Själv satt jag uppe och såg (nästan) hela galan…
Årets Pinsammaste: Årets Idrottsgala presenterad av Rickard Olsson som var pinsamheten själva.
Årets Reklamfilm 1: Norweigan Air med Frank Andersson och Mikael Appelgren!
Årets Reklamfilm 2: Andreas Nilssons reklamfilm för Volvotrucks där den 53-årige Jean-Claude Van Damme gick ner i spagat på de två lastbilarnas backspeglar under baklänges körning, mäktigt!
Årets Snabbaste: Det tog 43,5 sekunder, sen var biljetterna slut till humorikonerna Monty Pythons comebackshow på London O2-arena i juli månad nästa år.
Årets Tv-program: Stjärnorna på slottet, Mästerkocken, I huvudet på Gunde Svan, På spåret, Mia på Grötö, Att vara (Björn Kjellman blir Plura), Tack för musiken (Niklas Strömstedt möter Marie Fredriksson), Robins, Nacka – myten och människan (repris från 1987) och Fantasterna. Däremot var inte Så mycket bättre så mycket bättre än föregående år förutom Ken Rings Dag.
Årets Tv-serier: En pilgrims död, Dicte, Halvvägs till himlen, Solsidan – 4:e säsongen, Morden i Sandhamn, Fjällbackamorden, Modern Family, Hannibal, Broadchurch och House (sista säsongen).
Årets Retro: De danska kriminalserierna Örnen och Mordkommissionen fick nytt liv på DVD.
Årets Sämsta Tv: Farmen, Bonde söker fru, Ensam mamma söker… och alla andra program som går ut på att man ska rösta ut någon av deltagarna.
Årets Idol: Fotbollsspelaren Kevin Walker missade visserligen Allsvenskan med sitt GIF Sundsvall men tog istället hem hela Idol före Elin Bergman och Erik Rapp.
Årets Farväl: Måns Zelmerlöw gjorde sin tredje och sista säsong i Allsång på Skansen.
Årets ESC-feber: Efter att Loreen vunnit ESC-finalen 2012 med sin Euphoria så hamnade årets final på Malmö Arena och det blev lite av Eurovisionsfeber i hela Skåne.
Årets Schlagerflopp: Den tidigare Idolvinnaren Robin Stjernberg vann den svenska Melodifestivalen och representerade Sverige med låten You som hamnade på en undanskymd 14:e plats i ESC-finalen.
Årets Schlagertopp: Danmark vann ESC med låten Only teardrops framförd av Emmelie de Forest.
Årets Gubbröra: Louise Hoffsten var enda kvinnliga artist i den annars fullständigt mansdominerade finalen av årets Melodifestival.
Årets Bilaga: Expressens 84-sidiga bilaga inför Bruce Springsteens besök i maj var lysande. Tyvärr fick jag nöja mig med den, men vad är väl en bal på slottet…
Årets Biografi 1: Min självbiografi med Rod Stewart.
Årets Biografi 2: Svennis – Min historia av Sven-Göran Eriksson och Stefan Lövgren.
Årets Biografi 3: Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix, en biografi av Sven Lindström över ikonen Jan Olofsson som fick självaste Forrest Gump att blekna i jämförelse.
Årets Musikfilm: Rolling Stones fortsatte fira sitt 50-årsjubileum med att ge ut Sweet Summer Sun – Hyde Park Live, inspelad i London sommaren 2013.
Årets Platta: Lars Winnerbäck – Hosianna.
Årets Låtar: Zara Larsson – Uncover, David Bowie – Where are we now?, Elton John – Home again, Lars Winnerbäck – Utkast till ett brev samt Ebbot Lundberg – Barn av vår tid.
Årets Comeback: David Bowie, Agnetha Fältskog, Gyllene Tider och Marie Fredriksson.
Årets Musikexport: Tim Bergling, also called Avicii!
Årets Spotify: Låtkatalogerna för Pink Floyd, Eagles och Led Zeppelin blev tillgängliga på Spotify under året. Nu saknas i princip bara Beatles och AC/DC av de stora elefanterna.
Årets Konsert: Robbie Williams på Parken i Köpenhamn och Ulf Lundell på Svedalarock.
Årets Mest Överskattade: Håkan Hellström fick femmor i alla tidningar för allting han gjorde och jag fattade inte ett skit, trots att jag faktiskt genomled hans tv-spelning från Skansen…
Årets Wacko-Jacko: Justin Bieber gömde ansiktet för fotograferna och hade en apa som kompis.
Årets Girigaste: Samme Bieber tog mellan 3 000 och 11 000 för sin meet and greet med fansen för ett snabbt gruppfoto efter att de fått köa i timtal. Kanske han lärt sig konceptet av Eric Saade
Årets Rockvideo: Trelleborgsrockarna Frank med tidigare medlemmar från Lovehandles gjorde tillsammans med Nicklas Reimer en häftig och uppmärksammad rockvideo av låten Burn!
Årets Hårdrockare: På Musikföreningen Riffets uppstartsträff bjöd Knislingegänget Captain Jack på hårdrockande toner med hårdslående Jimmy Månsson på trummor.
Årets Festival: Palmfestivalen bjöd på det värsta regnovädret någonsin under en festival. Teknik för 300 000 kronor förstördes och Alcazars medverkan i Stadsparken fick nästan ställas in.
Årets It takes 2: Även It takes 2 drabbas av regnet där backstageområdet höll på att översvämmas. Den tilltänkta publiken hade svårt att ta sig till festivaltältet samtidigt som en del skulare hade svårt att ta sig därifrån. Trots detta satte vi ett nytt prydligt publikrekord detta nionde år då Nilla Nielsen var vår gästartist. Under lagnamnet Beat less vann far och son, Calle och Jesper Sandell själva finalen med ynka en poäng över Gunnel och Cecilia i Nörds. Den sexfaldiga tidigare mästaren Niklas Månsson gjorde dessutom en glimrande debut som domare och sidekick.
Årets Radiointervjuer: Jag medverkade i Radio 4U x 2 med Pierre och Mona samt i Radio Active med Calle Hammer & Niklas inför finalen av just It takes 2.
Årets Quiz: Music Quiz fortsatte att dra fulla hus även under sitt femte år och 2013 höll jag även i Sport Quiz, och Jul Quiz på Tre Lyktor, fyra Sommar Quiz på Dalabadets Restaurang, en ABBA Quiz på Vikingaborgen samt Nöjes Quiz till TA och en hel del andra roliga företagsquiz på uppdrag.
Årets Ladies Knight: Var helt i avsaknad av Martin Stenmarck och arrangerades istället på Tre Lyktor ihop med The S.A.D. story, med Lasse Svensson som elak polis och med en riktig Hunk Quiz.
Årets Möten: Jag fick under året träffa Owe Sandström, Nilla Nielsen, Little Gerhard, Sarah Dawn Finer, César Santin (FC Köpenhamn), Kennet Andersson, Pontus Kåmark och Thord Grip (alla från VM-bronslaget 1994), David Lagercrantz, Tom Prahl, Jan Olofsson och Sven Lindström.
Årets Intervju: Den bjöd Niklas Månsson på när han på ett mästerligt sätt intervjuade rocklegenden Little Gerhard, som vi träffade backstage på Söderslätts Countryfestival.
Årets Sheriff: Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård skulle skjuta startskottet till festivalens eget Countrylopp, men efter sju klick fick han ge upp. Han hade inte blivit gammal i Vilda Västern…
Årets Avslutning: Jag avslutade min DJ-karriär efter 31 fantastiska år med en sista spelning på Bunnies Reunion Christmas Party tillsammans med min sidekick Peter CC. Eftersom jag startade min karriär på just Bunnies den 31 oktober 1982 var därmed cirkeln sluten.
Årets Huvudstad 1: Vi firade Jerrys 50-årsdag i New York, men att ta sig dit var inte det enklaste. Det var nämligen snöstorm i New York så resan tog 43 timmar och gick via Frankfurt och… Chicago! Väl där hade vi fantastiskt trevliga dagar tillsammans med Jerry & Stina och Sussie & Strulle!
Årets Huvudstad 2: Helene och jag firade min 50-årsdag i Berlin tillsammans med Roger & Maria samt Jonas & Caroline som bara helt sonika dök upp som gubben i lådan på bemärkelsedagen. Vi hade därefter några fantastiska dagar med såväl en historisk Berlinmur som en båttur på floden Spree.
Årets Charterresa: I oktober tog Helene och jag flyget från höstrusket i Sverige med destination Turkiet och Alanya för en veckas solsemester på Sea Planet Resort & Spa i Kizlot utanför Side. Med på resan var även Roger, Maria, Jerry och Stina, samt två andra vänner vid namn Efes och Raki. Tyvärr var inte all-inclusive allt för upphetsande i längden, men vi hade en fin vecka utan ett moln.
Årets Hard Rock Café: Det fanns två stycken Hard Rock Café i New York, men det krävdes en del för att ta sig till Yankee Stadium i Bronx… Berlin blev sen det tredje caféet för året.
Årets Tavla: Vi hamnade på Museum of Modern Art i New York och fick där se en av världens mest kända tavlor, Edvard Muncks Skriet. Den såg dock ut som om en 8-åring målat den med kritor…
Årets Jubilarer 1: Min mormor fyllde 95 år och mina föräldrar blev båda 75 år under året som gick. Förutom att jag själv fyllde 50 år så hade jag även en del nära vänner som gjorde detsamma: Jerry Malmström, Bo Persson, Anders Berkmo, Jörgen Kaptein, Per Höijer och Roger Magnusson.
Årets Jubilarer 2: Mick Jagger, Steve Miller, Randy Bachman, Keith Richards och Drottning Silvia fyllde 70 år. Peter Wahlbäck, José Mourinho, Lotta Engberg, Quentin Tarantino, Julian Lennon, Björn Kjellman, Johnny Depp, George Michael, Torgny Mogren, James Hatfield, Joey Tempest, Mikael Persbrandt, Thomas DiLeva, Jonas Gardell och Brad Pitt firade alla sin 50-årsdag under året som gick. Kungen firade 40 år på tronen och lika länge sen var det som ABBA gjorde sin debut. Muddy Waters, Richard Nixon, Danny Kaye, Sten-Åke Cederhök, Gerald Ford, Jesse Owens, Arne Källerud, Burt Lancaster, Willy Brandt och Arne Tammer skulle alla ha fyllt 100 år under året om de levt. Janis Joplin skulle ha blivit 70, Eva Cassidy, Denniz Pop och Whitney Houston 50…
Årets Frånfälle 1: Trelleborgs Företagarklubb blev två medlemmar fattigare när Dannegårdens Monica Georgsson och First Class Travels Bo Lindblad lämnade oss och Skogs gamla trotjänare två mindre när Emelie Ahlström och Martin Olofsson lämnade oss under året.
Årets Frånfälle 2: Patti Page, Anders Carlberg, Cacka Israelsson, Lars Werner, Peter Gilmore(James Onedin), Reg Presley (The Troggs), Rick Huxley (Dave Clark Five), Gunnar Persson (TFF), Tony Sheridan, Alvin Lee, Peter Banks (Yes), Prinsessan Lilian, Cilve Burr (Iron Maiden), Margaret Thatcher, Richie Havens, Ivan Turina, Ray Manzarek (The Doors), Trevor Bolder (Uriah Heep), Bobby Bland, James Gandolfini, Bengt Hallberg, Mel Smith, Djalma Santos, JJ Cale, Rolv Wesenlund, Gilmar, Kent Finell, David Frost, Kristian Gidlund (Sugarplum Fairy), Tom Clancy, Lou Reed, Doris Lessing, Nilton Santos, Paul Walker, Nelson Mandela, Sven-Gösta Jonsson, Ronnie Biggs, Björn J:son Lindh och Michail Kalasjnikov lämnade alla jordelivet under 2013.
Årets Bragd: Den gjorde Johan Olsson på femmilen i Val di Fiemme då han vann VM-guld i masstart klassisk stil efter att ha varit i ledningen i större delen av det spännande loppet. Han fick dessutom det 89:e Bragdguldet för sin fantastiska insats. Jag anser inte att golfsporten ligger i samma härad och jag hoppas att även folkets pris, Jerringpriset kommer att tillfalla Olsson!
Årets VM-guld: Bröderna Henrik och Daniel Sedin anslöt till ett darrigt Tre Kronor som sedermera tog VM-guld som första hemmanation på 27 år efter finalvinst mot Schweiz.
Årets Namnbyte: Elitserien bytte namn till SHL och blev mycket häftigare, eller inte…
Årets Tyskmöte: Champions League-finalen blev heltysk sen Bayern München och Borussia Dortmund krossat de båda spansklagen Barcelona och Real Madrid i semifinalerna. Finalen vanns av Bayern München med 2-1, som därmed tog sin femte Europatitel genom tiderna.
Årets Mästare: Magdalena Forsberg slog Anna Lindberg i finalen och blev därmed första kvinnliga mästare i de hittills avverkade fem säsongerna av Mästarnas Mästare. Fortfarande är dock inte upplägget klockrent med två grupper och kan man som Berndt Johansson ta sig till en bronsplats bara genom att vinna Nattduellen så är reglerna allt för dåliga. Gå hem, gör om, gör bättre!
Årets Damlag: Tyvärr var inte Pia Sundhages landslag bäst när det verkligen gällde och det blev en ny förlust mot Tyskland som till sist vann EM-finalen över Norge och tog sitt sjätte raka EM-guld.
Årets Lottning: Danmarks damlag lottades fram som sista kvartsfinallag på Rysslands bekostnad. Lottning ska definitivt inte få lov att förekomma i någon sport 2013!
Årets Stjärnlag: Paris Saint Germain köpte in även fotbollens största reklampelare David Beckham, som avslutade sin sagolika fotbollskarriär tillsammans med Zlatan under våren.
Årets Sämsta: Inte nog med att Sverige bara orkade med att spela 0-0 mot Irland på Friends Arena. Man bjöd inte på en enda målchans och Erik Hamrén verkade ha sett en helt annan match än oss på plats. Dessutom fanns den nybyggda arenan långt ifrån all tänkbar infrastruktur, hur tänkte man…?
Årets Fotbollsupplevelse: Den var istället när vi åkte till Parken i Köpenhamn med Trelleborgs FF och Bertil Olsson på Here We Go och fick se FC Köpenhamn krossa Viborg med 4-1!
Årets Besvikelse 1: Sverige gick visserligen vidare till play-off till Fotbolls-VM, men hade otur i lottningen då man fick möta Portugal. Det blev två raka förluster efter att Cristiano Ronaldo gjort fyra mål och Zlatan bara två. Ronaldo spelar VM i Brasilien nästa sommar, det gör inte Zlatan.
Årets Mål: Zlatans cykelspark och fjärde mål mot England blev utsett till Årets Mål på Fotbollsgalan 2013 trots att det gjordes redan i november 2012…
Årets Guldboll: Zlatan Ibrahimovic tog som väntat även hem sin åttonde Guldboll genom tiderna (den sjunde i rad) på just Fotbollsgalan.
Årets Bil: En överraskad Anders Svensson fick på samma Fotbollsgala en Volvo XC60 i gåva av Svenska Fotbollsförbundet efter att han nått upp till rekordet av 148 landskamper. Någon bil fick däremot inte damlandslagets Therese Sjögran trots sina 182 landskamper…
Årets Citat: Hon kan få en cykel med min autograf, så blir allt bra! Ett skämt som sades med glimten i ögat blev istället stora rubriker där Zlatan hällde bensin på den redan infekterade debatten och spädde därmed bara på den trista kvinnosynen inom fotbollen.
Årets Tystnad: Det svenska fotbollsförbundet med Karl-Erik Nilsson i spetsen försökte tiga ihjäl debatten, trots att huvudsponsorn Adidas reagerade starkt mot Zlatans uttalande.
Årets Pudel: Fyra dagar efter sitt uttalande bad Zlatan om ursäkt (eller nåt liknande) via sin app.
Årets Erkännande: Det alla redan visste avslöjade cyklisten Lance Armstrong för Oprah Winfrey i tv, nämligen att han dopat sig under sin karriär och varit fullständigt ute och cyklat.
Årets Avslöjande: Även friidrottarna Tyson Gay och Asafa Powell testades positivt för doping och stängdes av inför Friidrotts-VM i Moskva.
Årets Blixt: Usain Bolt tog tre VM-guld med tiden 9,77 på etthundra meter i hällregn i Moskva.
Årets Guld: 1500-meters löperskan Abeba Aregawi tog Sveriges (?) enda VM-medalj, ett guld.
Årets Regnbåge: Det bjöd Emma Green Tregaro på vid samma VM när hon målade naglarna i olika färger. Tyvärr tog detta fokus från själva höjdhoppet där Emma bara blev femma på 1,97.
Årets Besvikelse 2: TFF blev bara trea i division ett och därmed finns man kvar där även under nästa år. Fotbollsåret blev en rejäl berg och dalbane färd där man tog fyra poäng mot serievinnaren Husqvarna men bara en pinne mot LB-07 som ramlade ur. Anders Grimberg lämnade som tränare.
Årets Comeback: Istället var det den gamle guldtränaren Conny Karlsson som på nytt klev in på TFF-kansliet för att föra TFF mot Superettan under nästa år.
Årets Övergång: Den tidigare TFF-kaptenen Dennis Melander lämnade TFF för IFK Trelleborg och var nära att gå upp med sitt nya lag i tvåan.
Årets SM-guld: Hamnade i Malmö gånger två genom Malmö FF och Ldb Malmö.
Årets VM-brons: Sveriges U-17 lag tog VM-brons i Förenade Arabemiraten och bland medaljörerna fanns även den lovande TFF:aren Linus Fridolf.
Årets Seriesegrare: IFK Trelleborgs damer vann sin serie obesegrade med 43-7 i målskillnad.
Årets Kvalsuccé: Gylle AIF var bäst när det gällde som mest och trots att man förlorat med 2-4 på hemmaplan i den första kvalmatchen till femman mot Näsby lyckades man vända och vinna på bortaplan med 5-2, efter förlängning där den 43-årige Patric PG Green blev stor matchhjälte med sina två mål. Gylle AIF spelar därmed division fem-fotboll nästa år.
Årets Lagsport: Trelleborg Pirates visade genom sina framgångar att basketboll är den lagsport som är mest på uppåtgående i Trelleborg. Innebandyn och ishockeyn var inte ens nära…
Årets Krönikör 1: Den tidigare TFF:aren Kristian Haynes visade sig vara en fena på att skriva krönikor när han väl fick chansen i fotbollsmagasinet Offside.
Årets Krönikör 2: Själv lyckades jag plita ihop hela nio krönikor till Lokaltidningen under det gångna året. Däribland en krönika som kritiserade TFF hårt för att man tappad ödmjukheten, men där den viktiga och positiva slutklämmen tyvärr hade tappats bort på vägen till tryckeriet.
Årets Drömjobb: Trots det fick jag chansen som ny Marknadschef när Barbro Bengtsson lämnade TFF-skutan under hösten. För övrigt den första riktiga anställning jag haft sen sommaren 2004.
Årets Kortaste: Annonsförsäljningen till Lokaltidningen upphörde därför innan jag ens hann börja...
Årets Gala 1: Söderslätts Fotbollsgala hölls för tredje året i Parken med Gylle AIF, Trelleborgs Allehanda och En Krona som arrangörer. Biljettförsäljningen ökade igen efter nedgången 2012 och det blev den bästa galan av de tre som hittills producerats. Diamantorkestern bidrog även stort till detta!
Årets Gala 2: Den sjunde upplagan av Trelleborgsgalan hölls på Söderslättshallen och vi i TFK fick en trevlig kväll med bland annat den skönsjungande Sarah Dawn Finer som gästartist.
Årets Föredrag: Jag lyckades locka David Lagercrantz, författaren bakom boken Jag är Zlatan Ibrahimovic, till Trelleborg för ett bejublat föredrag i Parken i Trelleborgs Företagarklubbs regi.
Årets Ordförandeskap: Efter att ha suttit som tillförordnad ordförande i Trelleborgs Företagarklubb under 10 månader blev jag i april även vald som ordinarie ordförande i TFK.
Årets Paraply: Som ordförande i TFK tog jag även initiativet till att bilda en paraplyorganisation tillsammans med övriga ordföranden i de andra företagsklubbarna. Ett mycket positivt sådant skulle det visa sig, där vi fick en betydligt bättre dialog med såväl politiker som kommunala tjänstemän.
Årets Tummar: De håller jag för att mina kompisar Roger Carlström och Thorbjörn Nissen ska bli friska från sina respektive cancersjukdomar under 2014!
Årets Sista: Jimmy Åkesson är alltid sen till sitt jobb eftersom han vill va-ra sist!
Årets Allra Sista: Gott Slut 2013 & Gott Nytt 2014!

131231

16 höjdare under 2013! På Trelleborgsgalan med Sarah Dawn Finer, Music Quiz på Tre Lyktor, Sista spelningen på Bunnies med Peter CC, It takes 2 med Nilla Nielsen, Muzze gör snöänglar, Turkiet med Helene, 50-årsdagen i Berlin, Iskall båttur till Frihetsgudinnan i New York, TFK-styrelsen på mingelfoto i TA, Mormor – nyss fyllda 95, Föredrag med David Lagercrantz, Möte med rocklegenden Little Gerhard på Söderslätts Countryfestival, Barbro Bengtsson lämnade över på TFF, Skål på Tivoli med Roger Magnusson 50 år, Med Niklas och Tommy på Beatlesutställningen, Prisutdelning på Söderslätts Fotbollsgala med Patrik Andersson IFK Trelleborg och Bertil Olsson Here We Go.

Krönikor - Arkiv

- 131231
- 131224
- 131213
- 131206
- 131129
- 131122
- 131115
- 131108
- 131101

- Tidigare krönikor